June 16, 2022

Papira® by Stora Enso – biologiskt nedbrytbart cellulosaskum

Papira® by Stora Enso är det gröna alternativet till dagens skumplaster. Ett lättviktigt, träfiberbaserat cellulosaskum som har utvecklats för att skapa ett nytt biologiskt nedbrytbart alternativ. Det lämpar sig i dagsläget främst till förpackningar, med målsättning att användas i många fler områden, bland annat som isolering av värme/ljud.

Namngruppen arbetade proaktivt under projektets gång. Vi kände snabbt att detta låg dem nära hjärtat, att bidra till en bättre framtid. Produktens personlighet beskrevs som framtid, hållbar, cirkulär, grön, papper och naturlig. Dess yttre beskrevs som design, snyggt och exklusivt. Disruptive innovation – ett paradigmskifte. I vanlig ordning började vi stort och brett för att sedan tratta ner namnförslagen. När vi nådde ett hanterbart antal förslag kunde fler namn skapas inom den önskade linjen.

Det som en gång började som en startup har nu utvecklats till en innovation med global påverkan. Papira® by Stora Enso är resultatet av ett arbete med stort engagemang och en framtidsvision. Vi är glada för Stora Ensos driv i gröna frågor och önskar de all lycka till i framtiden med fortsatta arbeten.

Läs mer om PAPIRA® här.

Att ta fram ett nytt namn ska vara kul. Vi hjälper dig på vägen – kontakta oss idag