January 11, 2023

Sightic - AI-baserad mjukvara som upptäcker narkotikapåverkan

Artificiell Intelligens (AI) började diskuteras redan på 50-talet och har sedan dess porträtterats på alla möjliga sätt. Men smarta, automatiserade lösningar går idag att hitta överallt, bland annat i industrier, bilar och matbutiker. De senaste åren har utvecklingen tagit fart på riktigt och den stora snackisen senaste tiden har bland annat varit de olika kommunikationsmöjligheterna som öppnas upp av AI, bland annat genom verktyget OpenGPT.

Eyescanner kontaktade oss angående deras kommande utmaningar. Med en AI-baserad mjukvara som upptäcker narkotikapåverkan via bildanalys av ögonområdet blev företag och myndigheter intresserade, bland annat då mjukvaran kan implementeras i olika typer av hårdvaror, ex. mobiltelefoner eller fordon. Deras innovativa lösningar på ett stort säkerhetsproblem behövde så småningom större och bredare juridiskt skydd. Med nya marknader som Europa samt USA pratade namngruppen om att det nya företagsnamnet behövde kännas förtroendeingivande och säkert.

Namnet Sightic blandar en tydlighet i ’sight’ med en subtil hint till AI vid uttal. En konstruerad böjning som är både distinkt, naturlig och ger känslan av en högteknologisk lösning som alla kan förlita sig på.

Vi önskar Sightic-teamet ett stort lycka till!

Besök Sightic Analytics för mer information.